Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Tomaten galette
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Tomaten galette
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de plakjes deeg ontdooien.
Stap 2
Klop het ei los, houd 1 el achter en meng de rest met de cottage cheese en tapenade. Halveer de snoeptomaatjes in de lengte.
Stap 3
Stapel de plakjes deeg zo dat de puntjes steeds een beetje verschoven zijn. Rol het deeg uit tot een cirkel van 30 cm. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 4
Verdeel het cottage cheese mengsel over het deeg en laat 4 cm vrij aan de randen. Leg de tomaatjes er met de snijkant naar boven op en breng op smaak met peper.
Stap 5
Vouw de randen gedeeltelijk over de vulling heen en bestrijk met het achtergehouden ei. Bak in 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Stap 6
Neem de galettes uit de oven en garneer met de oregano.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie363 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten46 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd3 g