Tomaten-bietentaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Tomaten-bietentaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in met 1 el olie. Bekleed met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg een vel bakpapier op het deeg en vul met de blindbak bonen. Bak 10 minuten in de oven.
Stap 2
Verwijder het bakpapier en de blindbak bonen en bak de bodem in 10 - 15 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.
Stap 3
Klop ondertussen een dressing van de azijn, mosterd, honing, rest van de olijfolie, peper en zout. Snijd de bieten in acht partjes en schep om met de dressing. Halveer de tomaten.
Stap 4
Snijd tweederde van de basilicum grof en meng met de tomaten door de biet. Meng de geitenkaas door de hüttenkäse en breng op smaak met peper.
Stap 5
Schep het hüttenkäsemengsel op de bladerdeeg bodem en verdeel de tomaten-bietensalade erover. Garneer met de rest van de basilicum. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - quichevorm Ø 24 cm
Voedingswaarden
- Energie651 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten34 g
- Vet44 gWaarvan verzadigd21 g