Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Tomaten-basilicumsaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Tomaten-basilicumsaus
Stap 1
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in stukken.
Stap 2
Verhit de olie in een ruime pan. Fruit de knoflook met de basilicum 2 min. Schep de tomaten erdoor en bak nog 3 min. zachtjes.
Stap 3
Leg een deksel op de pan en kook de saus 30 min. zachtjes, tot de tomaten boterzacht zijn.
Stap 4
Haal de pan van de warmtebron en pureer de tomaten met de staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en/of peper.
Stap 5
Schenk de warme tomatensaus in de fles. Sluit af met het deksel, zet de fles voorzichtig ondersteboven en laat afkoelen. Bewaar de tomatensaus rechtop op een koele, donkere plek.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - schone fles
Voedingswaarden
- Energie813 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten58 g
- Vet53 gWaarvan verzadigd9 g