Tofuschnitzel met winterstamppot
Ingrediënten
Bereidingswijze Tofuschnitzel met winterstamppot
Stap 1
Laat de tofu tussen twee borden goed uitlekken. Leg er een gewicht op en zet 30 minuten weg.
Stap 2
Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in water met zout in 20 minuten gaar.
Stap 3
Voeg de laatste 10 minuten de boerensoepgroente toe en kook samen beetgaar.
Stap 4
Klop intussen de eieren los en doe het paneermeel op een diep bord. Snijd de tofu in 4 dikke plakken.
Stap 5
Haal eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit voor een extra krokante laag.
Stap 6
Verhit een koekenpan met olie en bak de tofuschnitzel in paar minuten rondom goudbruin en krokant.
Stap 7
Giet intussen de aardappelen met de groenten af. Stamp samen met de boter en melk tot een puree. Schep om met de geraspte mozzarella.
Stap 8
Breng op smaak met nootmuskaat, zout en versgemalen peper. Verdeel de stamppot over de borden met een krokante tofuschnitzel.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
Voedingswaarden
- Energie687 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten59 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd12 g