Tofu saté
Ingrediënten
Bereidingswijze Tofu saté
Stap 1
Roer 2 eetlepels pindakaas los met 4 eetlepels sojasaus. Meng het citroengras (sereh) of limoenrasp met de honing, 1 eetlepel sambal en de gember erdoor. Week de satéprikkers in water.
Stap 2
Marineer de tofu in de marinade en rijg de blokjes aan de prikkers. Bereid intussen de saus.
Stap 3
Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels pindakaas, suiker, 1 eetlepel sambal, kokosmelk en 5 eetlepels water toe.
Stap 4
Kook de saus circa 5 minuten op middelhoge stand. Breng op smaak met zout en peper en voeg het limoensap toe.
Stap 5
Vet het barbecuerooster goed in en bak de spiesjes goudbruin op de barbecue op matig vuur. Of bak in de koekenpan in de rest van de olie.
Stap 6
Giet de saus over de spiesjes en bestrooi met de koriander.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 satéprikkers
- - barbecue
Voedingswaarden
- Energie415 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten16 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd6 g