Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Tiramisu
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Tiramisu
Stap 1
Klop met de handmixer in een kom de slagroom lobbig met 75 gr suiker. Halveer de vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit met de achterkant van een mes.
Stap 2
Voeg de vanille toe aan de slagroom en mix met de mascarpone tot een luchtige crème.
Stap 3
Meng in een diep bord de Amaretto met de espresso. Doop één voor één de lange vingers in het koffiemengsel en bedek de bodem van de schaal met de helft van de koekjes.
Stap 4
Bedek de lange vingers met de helft van het mascarponemengsel en bestrooi met 1 el cacaopoeder. Herhaal voor een tweede laag met de resterende ingrediënten.
Stap 5
Dek de tiramisu af met vershoudfolie en laat ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie666 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten56 g
- Vet43 gWaarvan verzadigd27 g