Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Tiramisu met sinaasappel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Tiramisu met sinaasappel
Stap 1
Halveer de granaatappel, schep de rode zaadjes eruit en verwijder de witte stukjes ertussen.
Stap 2
Snijd de lange vingers in stukjes van 2.5 cm.
Stap 3
Verdeel de helft van de lange vingers over de glaasjes en sprenkel in elk glas 1 eetlepel likeur en 1 eetlepel sinaasappelsap. Schep hierop een laagje vanillekwark van 2 cm hoog en een laagje mascarpone van 1 cm hoog.
Stap 4
Strooi de chocoladevlokken erop. Verdeel hierover de resterende stukjes lange vinger en besprenkel met 0.5 eetlepel likeur en 0.5 eetlepel sinaasappelsap.
Stap 5
Maak hierop weer laagjes vanillekwark en mascarpone. Verdeel er tot slot een laagje granaatappelpitjes over.
Stap 6
Zet de glazen tot gebruik in de koelkast. De tiramisu wordt lekkerder als hij 1-2 uur kan staan.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 wijde rechte glazen
Voedingswaarden
- Energie500 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten52 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd13 g