Thaise vissoep met knolselderijbrood
Ingrediënten
Bereidingswijze Thaise vissoep met knolselderijbrood
Stap 1
Maak alle groenten schoon en snijd ze in kleine blokjes.
Stap 2
Snipper de ui en de knoflook.
Stap 3
Fruit de ui en de knoflook in de olie in een grote koekenpan.
Stap 4
Schep de groenten er bij en laat 5 minuten smoren.
Stap 5
Schep af en toe om.
Stap 6
Voeg de bouillon met de sojasaus, vissaus, currypasta, gember en citroensap toe.
Stap 7
Snijd ondertussen de vis in dunne reepjes.
Stap 8
Snijd de gember in plakjes van 3 cm.
Stap 9
Snijd de champignons door de helft en de lente-ui in ringetjes.
Stap 10
Voeg na 15 minuten de vis, de champignons en de lente-ui toe.
Stap 11
Zet de soep op een kleine pit en laat nog 5 minuten garen.
Stap 12
Proef de soep en voeg zo nodig zout en peper toe of, indien de soep te pittig is, wat extra water.
Stap 13
Serveer de soep en garneer met tuinkers of broccoli-kiemen.
Stap 14
Lekker om er zelfgebakken knolselderijbrood bij te serveren.
