Thaise mosselen met zilvervliesrijst
Ingrediënten
Bereidingswijze Thaise mosselen met zilvervliesrijst
Stap 1
Kook in een pan met ruim kokend water met wat zout de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Stap 2
Spoel de mosselen met koud water en verwijder beschadigde exemplaren.
Stap 3
Snijd de uien in kwart ringen, hak de peper en knoflook grof.
Stap 4
Snijd de taugé in kleinere stukken.
Stap 5
Snijd de paprika's en selderij in schuine reepjes.
Stap 6
Snijd de limoen in partjes en hak de koriander grof.
Stap 7
Verhit de olie in een grote pan op hoog vuur.
Stap 8
Bak in de olie, de ui, peper, knoflook, paprika en bleekselderij 3 minuten.
Stap 9
Voeg dan de taugé, suiker, kokosmelk en wat zout toe, roer goed door.
Stap 10
Doe de helft van het groentemengsel in een andere grote pan met deksel en zet beiden op matig tot hoog vuur.
Stap 11
Verdeel de mosselen over de pannen en doe er een deksel op.
Stap 12
Laat in 5 à 7 minuten gaar worden tot alle schelpen open staan.
Stap 13
Roer even goed door met de helft van de koriander en het sap van enkele limoenpartjes, verdeeld over de twee pannen.
Stap 14
Serveer de mosselen met groente bovenop de rijst in diepe borden met de resterende partjes limoen.
Stap 15
Strooi aan tafel de rest van de koriander erover.
