Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Thaise groene curry met kip en cashewnoten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Thaise groene curry met kip en cashewnoten
Stap 1
Kook de rijst. Verhit intussen de zonnebloemolie in een pan en roerbak hierin de currypasta circa 4 minuten op middelhoge stand. Voeg de kipfilet toe en bak tot de kip begint te kleuren.
Stap 2
Voeg de kokosmelk, bouillon en courgette toe en breng aan de kook. Laat vervolgens circa 10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen op een lage stand.
Stap 3
Pers ½ limoen uit en snijd de andere helft in partjes. Voeg de vissaus, suiker en limoensap toe aan de curry en schakel de warmtebron uit.
Stap 4
Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Serveer de curry met de rijst en garneer met de cashewnoten, koriander en limoen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie785 kcal
- Eiwit39 g
- Koolhydraten75 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd17 g