Tex-mex BBQ kipfilets met gevulde puntpaprika
Ingrediënten
Bereidingswijze Tex-mex BBQ kipfilets met gevulde puntpaprika
Stap 1
Hak de beide kruiden fijn. Snipper de rode ui heel fijn.
Stap 2
Pers 1 limoen uit. Verdeel de tweede limoen in partjes. Pers de knoflook uit.
Stap 3
Snijd de puntpaprika’s in de lengte door en verwijder de zaadlijsten.
Stap 4
Meng de ricotta met de peterselie, koriander, rode ui, het limoensap, 1 eetlepel olijfolie, knoflook, zout en peper.
Stap 5
Leg de puntpaprika’s met de opengesneden kant naar boven en verdeel het ricottamengsel erover.
Stap 6
Bestrijk de kipfilets met de rest van de olijfolie en bestrooi elke filet rondom met 1 eetlepel Mexicaanse kruiden.
Stap 7
Gril de paprika’s 5-10 minuten op het rooster van de barbecue, tot ze van buiten iets beginnen te blakeren en de vulling warm is.
Stap 8
Gaat de buitenkant te hard, verschuif ze dan naar een koeler deel van de barbecue.
Stap 9
Gril de kipfilets tegelijkertijd in circa 7 minuten per kant bruin en gaar op de barbecue.
Stap 10
Snijd de kipfilets in plakken en serveer met de gevulde paprika’s en partjes limoen
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie450 kcal
- Eiwit52 g
- Koolhydraten11 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
