Terrine van wentelteefjes met kaneelbavarois
Ingrediënten
Bereidingswijze Terrine van wentelteefjes met kaneelbavarois
Stap 1
Begin met de bavarois. Week de gelatine in ruim koud water. Breng de melk met het kaneelstokje aan de kook en laat afgedekt circa 15 minuten trekken.
Stap 2
Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Neem het kaneelstokje uit de melk en los de goed uitgeknepen gelatine erin op. Voeg de kaneellikeur toe en laat afkoelen. Spatel de slagroom erdoor.
Stap 3
Snijd voor de terrine de korstjes van het brood. Klop de melk los met de eieren, suiker, kaneel en het vanillemerg. Week hierin de sneetjes brood. Verhit de boter en bak hierin de sneetjes brood aan beide kanten bruin.
Stap 4
Bekleed de vorm met vershoudfolie en laat het folie iets overhangen. Leg onder in de schaal enkele wentelteefjes met daarop een laagje kaneelbavarois. Bouw zo de terrine op. Dek af met folie en laat de terrine in de koelkast minimaal 2 uur opstijven.
Stap 5
Keer de terrine om op een schaal en verwijder het folie. Snijd de terrine in plakken.
Stap 6
Serveer op de bordjes, druppel er wat kaneellikeur omheen en garneer met chocolaatjes.
Aanvullende benodigdheden
- - glazen schaal
- - cakevorm
- - vershoudfolie
Voedingswaarden
- Energie835 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten73 g
- Vet50 gWaarvan verzadigd31 g