Tartelette met romige aspergeragout
Ingrediënten
Bereidingswijze Tartelette met romige aspergeragout
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 5 mm dik.
Stap 2
Steek deegcirkels eruit die groot genoeg zijn om de vormpjes mee te bekleden. Bestuif de vormpjes met bloem, bekleed met het deeg en prik gaatjes in de bodems.
Stap 3
Bak de tartelettes in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Stap 4
Verhit intussen de boter in een pan met dikke bodem en voeg de bloem toe. Roer 1 minuut om de bloem te garen en voeg in gedeeltes 300 ml van de warme aspergebouillon toe.
Stap 5
Roer de room erdoor en laat op middelhoge stand circa 10 minuten zachtjes koken om de bloem te laten garen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en bind de ragout eventueel met wat aangelengde maizena.
Stap 6
Voeg alle aspergestukjes toe en warm mee. Neem de tartelettes uit de vormpjes en schep de ragout erin. Maal wat peper erover en bestrooi met peterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - vershoudfolie
- - 4 kleine lage taartvormpjes
Voedingswaarden
- Energie505 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten42 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd21 g