Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Tartelette met hüttenkäse en gekaramelliseerde sinaasappel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Tartelette met hüttenkäse en gekaramelliseerde sinaasappel
Stap 1
Verwarm de rest van de suiker met 60 ml water en de kardemom in een koekenpan tot de suiker is opgelost. Rasp intussen een paar centimeter schil van de sinaasappel en voeg toe aan de siroop.
Stap 2
Snijd de sinaasappel in 8 plakjes. Leg de plakken naast elkaar in de siroop en laat op een lage stand in 15-20 minuten karamelliseren.
Stap 3
Keer de plakjes na 10 minuten om. Schakel de warmtebron uit en laat de sinaasappel afkoelen in de pan.
Stap 4
Klop de hüttenkäse los met een paar eetlepels van het sinaasappelvocht uit de pan. Verdeel dit mengsel over de tartelettes en garneer met plakjes sinaasappel.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 kleine lage taartvormpjes
- - bakpapier
- - blindbakvulling
Voedingswaarden
- Energie325 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten46 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd8 g