Tarte tatin met verse perziken
Ingrediënten
Bereidingswijze Tarte tatin met verse perziken
Stap 1
Snijd de boter in dunne plakjes.
Stap 2
Verkruimel de koekjes fijn.
Stap 3
Meng in de keukenmachine de bloem met een kwart van de suiker, de helft van de boter en een snufje zout tot een kruimelig mengsel.
Stap 4
Voeg de dooier en zo nodig 1 eetlepel koud water toe en meng alles tot een deeg.
Stap 5
Vorm het deeg tot een bal en laat deze in de koelkast iets opstijven.
Stap 6
Halveer intussen de perziken, verwijder de pitten en trek de schil er met een puntig mesje af.
Stap 7
Verdeel de resterende plakjes boter over de bodem van de taartvorm en strooi de rest van de suiker erover.
Stap 8
Leg de perziken met de bolle kant naar beneden in de vorm en strooi de blauwe bessen ertussen.
Stap 9
Vul de holtes van de perziken met het bitterkoekjeskruim.
Stap 10
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap die iets groter is dan de vorm en leg het deeg op de perziken.
Stap 11
Druk het deeg langs de rand iets naar beneden.
Stap 12
Tot zover kun je de taart voorbereiden.
Stap 13
Schuif de vorm drie kwartier voor je de taart wilt serveren in de oven en schakel de oven in op 200°C.
Stap 14
Bak de taart in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
Stap 15
Neem de vorm uit de oven en leg er een platte schaal op.
Stap 16
Keer de taart direct op de schaal.
Stap 17
Serveer de tarte tatin warm met een bolletje roomijs of notenijs.
