Tarte Tatin met pistache
Ingrediënten
Bereidingswijze Tarte Tatin met pistache
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de suiker in een koekenpan en laat op een lage stand zonder te roeren karamelliseren tot een goudbruine karamel.
Stap 2
Roer vervolgens de boter, kaneel, vanillemerg en een snuf zout erdoor. Voeg de appelblokjes toe en bak 5 minuten mee.
Stap 3
Snijd intussen elk plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes. Verdeel de appel met de karamel over de holtes van de muffinvorm.
Stap 4
Leg in elke holte een plakje deeg op het appelmengsel. Stop de randen goed in en prik met een vork voorzichtig gaatjes in het deeg.
Stap 5
Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Neem de muffinvorm uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
Stap 6
Keer op een snijplank, schep eventueel achtergebleven stukjes appel uit de vorm en leg op de taartjes. Serveer met wat zure room en bestrooi met de pistachenoten.
Aanvullende benodigdheden
- - muffinvorm
Voedingswaarden
- Energie175 kcal
- Eiwit1 g
- Koolhydraten19 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd5 g