Tarte au citron
Ingrediënten
Bereidingswijze Tarte au citron
Stap 1
Meng de bloem, poedersuiker en een snuf zout in een kom. Voeg de helft van de boter toe en meng met je vingertoppen tot een korrelig deeg.
Stap 2
Voeg 1 ei toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Laat in plasticfolie minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 170 °C. Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem
Stap 4
bestoven werkblad uit. Vet de taartvorm in met olie of boter en bekleed de taartvorm met het deeg.
Stap 5
Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg bakpapier op het deeg en vul met blindbakbonen. Bak 25 minuten blind in de oven.
Stap 6
Verwijder halverwege de vulling en het bakpapier. Week voor de citroenvulling de gelatineblaadjes in koud water.
Stap 7
Klop 2 eieren los in een kom. Verwarm het citroensap, de rest van de boter en 80 gr kristalsuiker in een kom boven een laagje heet water.
Stap 8
Verwarm zachtjes zodat alles smelt en een geheel wordt. Voeg al roerend de eieren toe en verwarm tot alles mooi gaat binden.
Stap 9
Knijp de gelatineblaadjes uit, neem de kom van het vuur en los de gelatine er al roerend in op. Schenk de vulling in de taartbodem en bak nog 6-8 minuten in de oven.
Stap 10
Neem de taart uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Stap 11
Scheid intussen de laatste 2 eieren, bewaar de eiwitten. Doe ze met een snufje zout in een kom en klop met de handmixer tot stijve pieken.
Stap 12
Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de rest van de kristalsuiker toe. Schep de merengue in een spuitzak met kartelmondje en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Stap 13
Verwarm de ovengrill voor. Spuit de merengue in mooie toefjes op de taart en zet 2 minuten onder de hete grill of totdat de merengue mooi goudbruin kleurt.