Tartaartjes met gesmoorde aubergine en focaccia
Ingrediënten
Bereidingswijze Tartaartjes met gesmoorde aubergine en focaccia
Stap 1
Snijd de aubergines in blokjes van twee cm.
Stap 2
Verwarm tweederde van de olijfolie in een hapjespan.
Stap 3
en bak de blokjes aubergine met de ui al omscheppend bruin.
Stap 4
Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog twee minuten.
Stap 5
Halveer de groene en zwarte olijven.
Stap 6
Voeg vervolgens de azijn, suiker, kappertjes, olijven en het water toe.
Stap 7
Laat het auberginemengsel afgedekt ruim een kwartier zachtjes pruttelen tot de aubergine heel zacht is.
Stap 8
Bak, indien nodig, de focaccia af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 9
Bestrooi de tartaartjes met zout en versgemalen peper en bestrijk ze dun met olijfolie.
Stap 10
Bak de tartaartjes in een hete grillpan in maximaal zes minuten mooi bruin.
Stap 11
Van binnen blijven ze rosé.
Stap 12
Schep de gesmoorde aubergine op borden en leg de tartaartjes ernaast.
Stap 13
Serveer de focaccia er apart bij.