Tartaartjes met couscoussalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Tartaartjes met couscoussalade
Stap 1
Hak de oregano fijn.
Stap 2
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
Stap 3
Schil de boswortels en snijd ze in flinterdunne plakjes.
Stap 4
Pers de citroen.
Stap 5
Breng 300 ml water aan de kook.
Stap 6
Meng in een kom de couscous met oregano, bosui, wortel, 2 eetlepels citroensap, de helft van de olijfolie en wat zout en versgemalen zwarte peper.
Stap 7
Roer er zoveel kokend water erdoor, dat de couscous ruim een centimeter onder water staat.
Stap 8
Laat de couscous 10 minuten wellen en gaar worden.
Stap 9
Wrijf de tartaartjes in met zout, peper en een beetje olijfolie en rooster ze in een hete grillpan in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé.
Stap 10
Meng het resterend citroensap met honing, wat zout en peper en 2 eetlepels water tot een sausje.
Stap 11
Verwarm de rest van de olijfolie in een hapjespan en leg de trosjes met cherrytomaatjes erin.
Stap 12
Schenk het citroen-honingsausje erover en verwarm de tomaatjes afgedekt tot de velletjes openspringen.
Stap 13
Neem de deksel van de pan en laat het vocht verdampen.
Stap 14
Serveer de tartaartjes met trosjes tomaat erop en geef de couscoussalade erbij.
Stap 15
Menusuggestie voor: gemengde salade met veel verschillende kruiden en een yoghurtdressing.
Stap 16
Na: yoghurt met perzik en maracuja en een toefje slagroom.