Tartaartje met roergebakken witlof
Ingrediënten
Bereidingswijze Tartaartje met roergebakken witlof
Stap 1
Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook ze in vijf cm water met wat zout in twintig tot vijfentwintig minuten gaar.
Stap 2
Pel de uien.
Stap 3
Snijd een ui in dunne ringen en snipper de andere.
Stap 4
Snijd een dun kontje van de struikjes witlof en snijd de struikjes in de lengte in vieren, of dikke struikjes in zessen.
Stap 5
Verwarm de helft van de olijfolie in een wok en fruit de gesnipperde ui zachtjes glazig.
Stap 6
Schep de witlof en tijm met wat zout en peper erdoor en roerbak op hoog vuur de witlof 3-4 minuten.
Stap 7
Voeg de azijn en een beetje water toe en roerbak nog drie tot vier minuten tot de lof gaar is.
Stap 8
Verwarm intussen in een koekenpan de rest van de olijfolie.
Stap 9
Bak de tartaartjes in vier tot zes minuten bruin en van binnen rosé.
Stap 10
Verdeel tijdens het bakken de uiringen eromheen en.
Stap 11
bak ze goudbruin en gaar.
Stap 12
Leg de tartaartjes op borden met de uien erop.
Stap 13
Schep de witlof en aardappelen ernaast.
