Tandoori tofu met spinazie-bloemkoolrijst
Ingrediënten
Bereidingswijze Tandoori tofu met spinazie-bloemkoolrijst
Stap 1
Snijd de tofu in plakjes. Snipper de sjalotten fijn. Rasp de gemberwortel. Pers de knoflook. Verwijder de harde steeltjes van de spinazie.
Stap 2
Roer de kruidenpasta los met 2 eetlepels yoghurt.
Stap 3
Wentel de tofu voorzichtig in de spicy yoghurt, dek af met plasticfolie en zet 15 minuten in de koelkast.
Stap 4
Verhit intussen 1 eetlepel zonnebloemolie in een wok. Fruit hierin de sjalot en gember 5 minuten op laag vuur. Bak de knoflook 1 minuut mee.
Stap 5
Voeg de bloemkoolrijst toe, strooi de komijn erover en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Roer de spinazie erdoor en laat al roerbakkend slinken.
Stap 6
Breng de bloemkoolrijst op smaak met zout en peper. Zet apart en houd warm onder een deksel.
Stap 7
Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur. Verhit de rest van de zonnebloemolie in de pan.
Stap 8
Bak de tofu in circa 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Serveer de tofu op de bloemkoolrijst, met per persoon een extra lepel yoghurt ernaast.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie225 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten9 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd3 g