Tagliatelle met venkel en parmezaan
Ingrediënten
Bereidingswijze Tagliatelle met venkel en parmezaan
Stap 1
Snijd het frisgroene loof van de venkelknollen en bewaar in koud water. Schil de buitenzijde van de venkel met een dunschiller, halveer de knollen en snijd of schaaf in flinterdunne plakjes.
Stap 2
Verhit 1 eetlepel boter met de olijfolie op middelhoge stand in een stoofpan en roerbak hierin de venkel, knoflook en het venkelpoeder een paar minuten. Zet de warmtebron op een lage stand en laat de venkel 20 minuten zachtjes bakken. Schep af en toe om.
Stap 3
Kook de tagliatelle beetgaar. Neem een kopje kookwater uit de pan en houd apart. Giet de tagliatelle af en laat goed uitlekken. Voeg de pasta direct toe aan de gestoofde venkel en roer de rest van de boter en de kaas erdoor.
Stap 4
Voeg een paar eetlepels van het kookwater toe en roer door tot de boter en kaas gesmolten zijn. Schep op warme borden en maal peper erover. Garneer met nog wat flinters parmezaan, grof gehakt venkelgroen en dille.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie445 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten45 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd12 g