Tagliatelle met broccoli, walnoot en chilipeper-knoflookolie
Ingrediënten
Bereidingswijze Tagliatelle met broccoli, walnoot en chilipeper-knoflookolie
Stap 1
Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd deze in dunne plakjes. Kook de tagliatelle met de plakjes broccolistronk volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water beetgaar.
Stap 2
Snijd de chilipepers fijn en hak de knoflook grof. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan. Bak de chilipeper en knoflook enkele minuten op laag vuur in de olie. Draai het vuur uit en laat trekken.
Stap 3
Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoliroosjes toe aan de tagliatelle. Schep een kopje kookwater uit de pan met tagliatelle en zet apart. Giet de pasta en de broccoli af en doe terug in de pan. Schep om.
Stap 4
Breek de walnoten grof. Voeg de chili-knoflookolie, citroenrasp en -sap, walnoten, zout en peper toe. Schep een groot deel van de Parmezaanse kaas erdoor. Roer het gerecht indien nodig los met wat van het bewaarde kookvocht.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie695 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten65 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd8 g