Tacro
Ingrediënten
Bereidingswijze Tacro
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Plaats een rooster in het midden van de oven. Knip 6 cirkels van 15 cm ø uit het bakpapier. Rol het croissantdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en druk alle naden dicht. Snijd rond een schoteltje van circa 15 cm ø 6 cirkels uit het croissantdeeg.
Stap 2
Leg elk deegrondje op een cirkel van bakpapier. Leg elke cirkel bakpapier met deeg over twee spijlen van het ovenrooster zodat de zijkanten van het deeg naar beneden hangen. Je krijgt zo de vorm van een omgekeerde taco. Bak de tacro's circa 15 minuten in het midden van de oven, tot het deeg goudbruin en gaar is.
Stap 3
Snipper intussen 1 rode ui en snijd de andere ui in dunne ringen. Pers het sap uit 1⁄2 limoen en snijd de andere helft in partjes. Meng de uienringen met het limoensap en houd apart. Verwijder het loof van de radijsjes, was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes.
Stap 4
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kip in circa 3 minuten gaar. Voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe en bak samen nog 2 minuten. Schep de tacokruiden erdoor en voeg 4 eetlepels water toe. Breng aan de kook en laat nog een paar minuten zachtjes pruttelen.
Stap 5
Meng de uienringen met de mango, radijs en koriander. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Stap 6
Vul de tacro's met het kipmengsel en de mangosalade. Serveer met een partje limoen.
Aanvullende benodigdheden
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie490 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten45 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd9 g