Taco's gevuld met zoete picadillo
Ingrediënten
Bereidingswijze Taco's gevuld met zoete picadillo
Stap 1
Benodigdheden:4 ovenvaste schaaltjes, ingevet.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 3
Bak het gehakt in een droge braadpan al omscheppend rul en schep het op een bord.
Stap 4
Fruit de ui en knoflook in het achtergebleven bakvet in de pan zachtjes glazig.
Stap 5
Bak de rode peper heel even mee.
Stap 6
Roer de tomatenblokjes met sap en de oregano erdoor en bak alles twee minuten op hoog vuur.
Stap 7
Roer het gehakt met de banaan, rozijnen, kaneel en wat zout en versgemalen peper door de tomatensaus.
Stap 8
Laat het gehaktmengsel twintig minuten zachtjes sudderen.
Stap 9
Roer regelmatig en voeg zo nodig een scheut water toe.
Stap 10
Bestrijk de tortilla's aan beide kanten dun met olie en duw elke tortilla in een schaaltje, zodat een tortillamandje ontstaat.
Stap 11
Zet de schaaltjes met tortillamandjes in de oven en bak de mandjes in maximaal een kwartier knapperig.
Stap 12
Neem de mandjes uit de schaaltjes en zet ze op borden.
Stap 13
Schep het gehaktmengsel (picadillo) erin.
Stap 14
Garneer met blokjes avocado en wat geraspte kaas.