Taco's al pastor
Ingrediënten
Bereidingswijze Taco's al pastor
Stap 1
Pel de knoflook en hak fijn. Hak de gedroogde pepers fijn met en mes of maal in de vijzel.
Stap 2
Verhit een steelpan met 2 eetlepels zonnebloemolie en fruit de knoflook op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer de chilipeper erdoor. Bak kort mee en roer de tomaten passata erdoor.
Stap 3
Warm al roerend door tot de saus dikker wordt en breng op smaak met de Mexicaanse mix, een beetje zout en versgemalen peper.
Stap 4
Pel de ui en snijd in halve ringen. Besprenkel de ui met een eetlepel olijfolie. Verhit een grill en grill de ananasblokjes op middelhoog vuur rondom tot grillstrepen ontstaan. Neem uit de pan en zet apart. Grill de ui kort.
Stap 5
Verhit de grillpan opnieuw en bak de karbonade op laag vuur in 8 tot 10 minuten gaar. Regelmatig keren. Neem het vlees uit de pan, snijd in reepjes en voeg toe aan de saus.
Stap 6
Verwarm de tortilla's in de magnetron of een koekenpan. Schep het vlees erin, leg de ananas, ui en gesneden groene jalapeño erop en garneer met de rest van de verse koriander. Zet de tortilla's naast elkaar in een ovenschaal. Serveer de extra saus erbij.
Stap 7
Lekker met gegrilde maïskolven.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie467 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten45 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd4 g