Sushi-letter
Ingrediënten
Bereidingswijze Sushi-letter
Stap 1
Verwarm de rijstazijn met de suiker tot deze is opgelost en voeg een snufje zout toe. Schep de rijst in een brede kom en schep de azijn gelijkmatig erdoorheen. Spreid de rijst wat uit, zodat het snel geheel kan afkoelen.
Stap 2
Klop de eieren los met 1 eetlepel water en een paar druppels sojasaus. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin in een paar minuten een dunne omelet van het eimengsel. Laat afkoelen op een bord.
Stap 3
Bekleed het sushimatje rondom met vershoudfolie. Snijd de komkommer in de lengte 4 keer door en snijd de zaadjes weg. Roer de mayonaise naar smaak los met de pittige saus.
Stap 4
Leg de sushimat met de bamboe horizontaal voor je op het werkvlak en leg het norivel erop. Bekleed dit met de plakkerige rijst en bestrooi met de sesam. Keer het norivel dan om zodat de rijst onderop ligt. Leg de omelet erop en snijd passend bij.
Stap 5
Leg de repen komkommer horizontaal erop en bedek met uitjes. Bedruppel met wat mayonaisesaus. Rol de sushimat van je af stevig over de vulling, tot de rijst weer bovenop te zien is. Druk de sushimat rondom nog wat aan en rol de sushi eventueel tot later gebruik nog in folie. Bewaar in de koelkast.
Stap 6
Schep met een lepel het avocadovruchtvlees uit de schil en snijd in heel dunne plakjes. Neem de sushirol uit het folie en bedek dakpansgewijs met de plakjes avocado. Leg de sushimat nog een keer over de avocado en druk zachtjes aan. Bestrooi met tuinkers. Snijd voor het serveren in plakken en serveer naar wens met extra saus.
Aanvullende benodigdheden
- - vershoudfolie
Voedingswaarden
- Energie480 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten45 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd5 g