Sushi burgers
Ingrediënten
Bereidingswijze Sushi burgers
Stap 1
Spoel de rijst af en breng in een pan met 350 ml water op laag vuur aan de kook met de deksel op de pan. Zet na 10 minuten het vuur uit en laat de rijst met het deksel op de pan stomen.
Stap 2
Los in een kom 2 theelepels suiker en 2 theelepels zout op in 120 ml rijstazijn. Schep de helft van de sushi azijn door de rijst. Schaaf de komkommer met de dunschiller of kaasschaaf in dunne stroken en laat trekken in de resterende sushi azijn.
Stap 3
Meng de mayonaise met de wasabi. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel in één keer uit de schil. Snijd de avocado in dunne plakken.
Stap 4
Vorm met vochtige handen 8 ballen van de rijst in de vorm van ‘hamburgerbroodjes’. Leg het sesamzaad in een kom en druk de bollere helft van de 4 rijstbroodjes in het sesamzaad.
Stap 5
Bestrijk 4 'platte' rijstbroodjes met wasabi mayonaise en verdeel de komkommer en de gerookte zalm erover. Waaier de avocado dakpansgewijs uit over de zalm.
Stap 6
Halveer het vel nori en rol de helften op. Knip het nori rolletje in slierten en verdeel over de zalm. Dek de burgers af met de rijstbroodjes met sesamzaad.