Surinaamse pastei
Ingrediënten
Bereidingswijze Surinaamse pastei
Stap 1
Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook en de kipstukjes bestrooid met zout en peper.
Stap 2
Voeg de tomaten, het bouillontablet en 100 ml water toe en laat 10 minuten sudderen.
Stap 3
Voeg doperwten, wortel, augurk en peterselie toe en roerbak 4-5 minuten zodat het vocht iets kan verdampen. Laat afkoelen.
Stap 4
Verwarm de oven op 200°C. vet het bakblik in en bekleed het met de helft van het bladerdeeg zodat het deeg 1 cm boven de rand uitsteekt. Prik de bodem hier en daar in met een vork.
Stap 5
Leg de vulling erin, verdeel de plakjes ei erover. Vorm van de rest van het bladerdeeg een deksel op de vulling en druk of kneed de deegranden samen.
Stap 6
Prik de deegdeksel hier en daar in en snijd een klein deegrondje uit in het midden. Bak de pastei in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede
- - vierkante taartvorm
Voedingswaarden
- Energie715 kcal
- Eiwit42 g
- Koolhydraten51 g
- Vet38 gWaarvan verzadigd22 g
