Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Surinaamse kipkerrie
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Surinaamse kipkerrie
Stap 1
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Stap 2
Laat de kip buiten de koeling op temperatuur komen en verhit een hapjespan of wok op hoog vuur.
Stap 3
Fruit de ui met de knoflook 2 à 3 minuten in de olie.
Stap 4
Rasp de gember.
Stap 5
Voeg de mosterd, sambal, 4/5 kerrie, gember, komijn, ketjap en suiker toe.
Stap 6
Verhit 30 seconden op hoog vuur, voeg dan de kokosmelk toe.
Stap 7
Breng aan de kook en laat 1 minuten doorkoken.
Stap 8
Bestrooi de kip met zout en de laatste theelepel kerrie, roer de kip door de saus.
Stap 9
Zet direct het vuur lager en laat de kip in 10 minuten zachtjes gaar sudderen.
Stap 10
Proef de kerrie en maak af op smaak, check het grootste stukje kip om te kijken of de kip gaar is.
Stap 11
Serveer in diepe borden met witte rijst.
