Surinaamse gado gado met vegetarische kipstukjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Surinaamse gado gado met vegetarische kipstukjes
Stap 1
Meng de kipstukjes met wat zout en de helft van de sambal.
Stap 2
Breng 2 pannetjes water met zout aan de kook en kook de sperziebonen en bloemkool apart beetgaar.
Stap 3
Giet ze af en spoel de groente koud na in een vergiet.
Stap 4
Bak de trassi 2 minuten in een derde van de olie op matig vuur.
Stap 5
Plet de knoflook en bak deze nog 1 minuut mee.
Stap 6
Voeg de pinda's toe en laat ze 3 à 4 minuten warm worden op een laag vuur.
Stap 7
Blender het pindamengsel met de helft van de overgebleven olie, de rest van de sambal en de suiker goed fijn.
Stap 8
Dit wordt de pindasausbasis.
Stap 9
Verhit in het lege bloemkoolpannetje de kokosmelk op matig vuur.
Stap 10
Voeg zoveel pindasausbasis toe dat er een goed gebonden saus ontstaat.
Stap 11
Breng op smaak met zout, sambal en suiker.
Stap 12
Bak de kipstukjes in de rest van de olie aan in een koekenpan op hoog vuur.
Stap 13
Voeg de bonen, bloemkool en kipstukjes toe aan de saus en warm goed door.
Stap 14
Serveer met bijvoorbeeld rijst, atjar en cassavecrackers.
