Sunday roast beef with Yorkshire pudding
Ingrediënten
Bereidingswijze Sunday roast beef with Yorkshire pudding
Stap 1
Laat de rosbief op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 240°C.
Stap 3
Wrijf de rosbief rondom in met zout, versgemalen zwarte peper en mosterd en leg het stuk vlees op het rooster in de braadslede.
Stap 4
Doe een halve eetlepel bloem in een zeef en strooi de bloem over het vlees.
Stap 5
Leg de boter in dunne plakjes op het vlees.
Stap 6
Schuif de braadslede in het midden van de oven en braad het vlees 5 minuten.
Stap 7
Schakel de oventemperatuur dan terug naar 180°C en braad de rosbief in nog 20-25 minuten bruin, het vlees is dan van binnen rosé.
Stap 8
Besprenkel het vlees af en toe met het braadvet.
Stap 9
Meng in een schaaltje de zure room met de mierikswortel en wat zout en peper tot een pittige saus.
Stap 10
Klop als het vlees bijna klaar is in een kom de overige bloem met het ei en de melk tot een glad beslag en voeg wat zout en peper toe.
Stap 11
Schenk het beslag in het bakblik.
Stap 12
Neem de braadslede met vlees uit de oven en verhoog de oventemperatuur tot 220°C.
Stap 13
Sprenkel enkele eetlepels van het braadvet van het vlees over het beslag en schuif het bakblik in de oven.
Stap 14
Bak de Yorkshire pudding in 10-15 minuten knapperig bruin en gaar.
Stap 15
Houd intussen het vlees warm op een plank onder aluminiumfolie.
Stap 16
Snijd het vlees in dunne plakken en serveer ze op een warme schaal.
Stap 17
Serveer de Yorkhire pudding en de mierikswortelsaus erbij.
Stap 18
Lekker met gebakken aardappels met wortel en pastinaak.
