Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Sundae-ijs met gezouten karamel en aardbeien
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Sundae-ijs met gezouten karamel en aardbeien
Stap 1
Doe de suiker en 3 eetlepels water in een (steel)pan en draai het pannetje even rond zodat alle suiker vochtig wordt. Verwarm op een lage stand en laat staan totdat het suikermengsel na 2-3 minuten begint te bubbelen. Roer niet, dan kan kristalvorming ontstaan.
Stap 2
Verwarm de slagroom kort. Roer, zodra de karamel lichtbruin begint te kleuren, de slagroom met een garde in een dun straaltje erdoor. Blijf roeren tot een egale saus. Roer de boter erdoor en laat helemaal smelten. Voeg ½ theelepel zeezout toe en roer nogmaals goed door tot een gladde karamelsaus.
Stap 3
Verdeel het ijs over 4 bordjes of coupes en verdeel de aardbeien erover. Schenk wat van de gezouten karamel over het ijs en bestrooi met de amandelen.