Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Suikerbollen met rabarberspread en aardbeien
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Suikerbollen met rabarberspread en aardbeien
Stap 1
Was de rabarberstengels en snijd de uiteinden eraf.
Stap 2
Snijd de stengels in dunne plakjes en schep ze in een pan om met het sinaasappelsap en de geleisuiker.
Stap 3
Breng de rabarber al roerende aan de kook en laat het mengsel 5 minuten goed borrelend doorkoken.
Stap 4
Roer alles tot een spread en schep de spread in een schaaltje.
Stap 5
Laat de spread afkoelen.
Stap 6
Snijd de aardbeien in kwarten.
Stap 7
Snijd de munt in dunne reepjes.
Stap 8
Snijd de suikerbollen open en bestrijk de onderkanten royaal met zure room of yoghurt.
Stap 9
Schep daarop een flinke lepel van de rabarberspread en garneer met de aardbeien en munt.
Stap 10
Leg de bovenkant van de suikerbollen er schuin tegenaan.
Stap 11
Ze de rest van de rabarberspread in een schaaltje op tafel.
