Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Stroopwafelmuffins met karamelsaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Stroopwafelmuffins met karamelsaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de room met de suiker. Mix de eieren erdoor. Spatel het bakmeel en bakpoeder kort erdoor. Schep de stroopwafelstukjes erdoor.
Stap 2
Vul de muffinvorm tot net onder de rand met het beslag. Bak de muffins in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
Stap 3
Mix de boter met de poedersuiker en 1 eetlepel water tot een botercrème. Smelt de fudge in de kookroom au bain-marie. Roer tot een karamelsaus en laat afkoelen.
Stap 4
Vul de spuitzak met botercrème en spuit een toef op de muffins. Besprenkel met de karamelsaus.
Aanvullende benodigdheden
- - muffinvorm
- - 10 papieren cupcakevormpjes
- - spuitzak
Voedingswaarden
- Energie565 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten70 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd18 g