Stoofvlees met tomaten en Italiaanse kruiden
Ingrediënten
Bereidingswijze Stoofvlees met tomaten en Italiaanse kruiden
Stap 1
Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 x 2 centimeter. Meng het vlees in een kom met de bloem, versgemalen peper en zout. Maak een boeketje van de verse kruiden met behulp van het keukentouw.
Stap 2
Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak 1/3 van het vlees bruin. Haal uit de pan en herhaal met de rest van het vlees. Voeg steeds 1 eetlepel olie toe.
Stap 3
Snijd de knoflook fijn en de uien in halve ringen. Verwarm de rest van de olie in dezelfde pan en bak hierin de ui en knoflook op laag vuur 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak op middelhoog vuur 1 minuut mee.
Stap 4
Blus af met de wijn en roer alle aanbaksels goed los. Voeg de tomaten en het vlees toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 2- 2½ uur stoven zonder deksel, tot het vlees uit elkaar valt. Dit kan ook in een oven op 150°C. Laat in beide gevallen de laatste 15 minuten op hoog vuur inkoken als saus nog wat dun is. Verwijder het bosje kruiden. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Aanvullende benodigdheden
- - stukje keukentouw
Voedingswaarden
- Energie620 kcal
- Eiwit41 g
- Koolhydraten15 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd11 g
Trefwoorden
