Stoofvlees met peterselieaardappeltjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Stoofvlees met peterselieaardappeltjes
Stap 1
Dep het vlees droog en bestrooi met de bloem, zout en peper. Verhit de helft van de boter met 2 el olie in een grote braadpan en bak de helft van het vlees rondom lichtbruin. Neem uit de pan. Voeg de rest van de boter en olie toe en bak de rest van het vlees lichtbruin.
Stap 2
Bak de ui, laurier en knoflook 10 min. op een lage stand in het achtergebleven bakvet. Voeg wat bouillon toe en roer de aanbaksels uit de pan los. Doe het vlees terug in de pan en schenk de rest van de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan 3 uur op een lage stand stoven of tot het vlees gaar is. Schep af en toe voorzichtig om.
Stap 3
Neem de helft van het vlees uit de pan en verdeel dit in 2 porties. Snijd 1 portie in stukjes en pluk de andere portie met 2 vorken uit elkaar. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Neem de rest van het vlees uit de pan en verwijder de laurierblaadjes. Houd 500 ml bouillon apart, laat de rest (ca. 1 liter) afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
Stap 4
Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Verhit intussen de boter in een hapjespan en bak de champignons met zout en peper 5 min. op een hoge stand. Roer de mosterd erdoor en voeg 500 ml van de bouillon toe. Voeg de ontbijtkoek toe, breng aan de kook en roer tot de koek is opgelost en de saus iets is gebonden. Leg het vlees terug in de pan en houd warm op een lage stand.
Stap 5
Kook de sperziebonen beetgaar. Giet de aardappelen af en schep om met de peterselie. Serveer het stoofvlees met de aardappelen, sperziebonen en champignonsaus.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie701 kcal
- Eiwit52 g
- Koolhydraten57 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd13 g