Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Stoofpotje van winterpeen, linzen en kip
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Stoofpotje van winterpeen, linzen en kip
Stap 1
Snijd de ui in halve ringen, schil de winterpeen en snijd deze in plakjes. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de vrucht uit.
Stap 2
Verhit de olie in een ruime pan en bak de kipreepjes in 3 min. rondom lichtbruin. Voeg de ui en winterpeen toe en pers de knoflookteentjes erboven uit. Bak alles 5 min. op een middelhoge stand.
Stap 3
Spoel de linzen af en laat uitlekken. Doe de linzen, rozemarijn en het sinaasappelsap en de -rasp in de pan. Schenk 300 ml water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Schep alles om en laat 15 min. zachtjes stoven.
Stap 4
Verwijder de takjes rozemarijn en serveer de stoofpot in diepe borden.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie450 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten41 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd5 g