Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Stoofpot van sukadelapjes met pruimen en pistaches
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Stoofpot van sukadelapjes met pruimen en pistaches
Stap 1
Snijd de sukadelapjes in blokjes en snipper de ui. Doe het vlees met de ui, uitgeperste knoflook, geraspte gember en kaneel in een braadpan. Strooi er flink wat zout en peper overheen. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en draai het vuur omlaag. Laat met het deksel op de pan 2 uur stoven.
Stap 2
Halveer de pruimen en hak de pistachenootjes grof in stukjes. Voeg de pruimen, tomaten (met sap) en ⅔ van de pistaches toe en laat de stoofpot zonder deksel 30 minuten zachtjes inkoken, tot de saus dik en het vlees mals en gaar is. Proef en voeg indien gewenst extra zout en peper toe.
Stap 3
Bestrooi met de rest van de pistachenootjes en de fijngehakte peterselie en serveer. Lekker met couscous en een rauwkostsalade met radijs.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie595 kcal
- Eiwit61 g
- Koolhydraten27 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd7 g