Stoofpot van runderlapjes in chocoladelettersaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Stoofpot van runderlapjes in chocoladelettersaus
Stap 1
Snijd de runderlappen in grove stukken en wrijf ze in met zout en ras el hanout. Verwarm de boter in een braadpan en bak de stukken vlees in 2-3 porties op hoog vuur steeds in 4-5 minuten rondom bruin. Leg de stukken vlees op een bord en bak de volgende portie.
Stap 2
Snijd de wortel in plakken van 2 cm. Bak in het bakvet de ui en wortel 2-3 minuten tot ze iets zachter worden. Schenk de wijn en bouillon erbij en voeg de tomatenstukjes met sap toe. Breng alles al roerend aan de kook en voeg zo nodig zout toe. Leg de stukken vlees tussen de groenten in de pan en schenk ook het uitgelopen vleesvocht erbij. Stoof het vlees in 2½ -3 uur zachtjes gaar.
Stap 3
Breek tegen het eind van de stooftijd de chocoladeletter in stukjes en voeg ze aan de stoofpot toe. Laat de chocolade al roerend smelten en roer tot een licht gebonden saus. Serveer met gekookte aardappelen en een salade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie370 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten14 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd10 g