Stoofpeertrifle
Ingrediënten
Bereidingswijze Stoofpeertrifle
Stap 1
Schil de stoofperen en halveer ze. Verwijder het klokhuis. Doe de stoofperen in een ruime pan met de wijn, de helft van de bruine basterdsuiker, het anijszaad en 1 tl kaneel. Stoof de peertjes in 2 uur zacht en gaar. Laat in het kookvocht afkoelen.
Stap 2
Klop de slagroom met de klopfix en de rest van de kaneel en de basterdsuiker stijf.
Stap 3
Houd de 6 mooiste helften stoofpeer apart en snijd de rest in plakjes. Verkruimel de amandelspeculaasjes en de meringueschuimpjes. Verdeel de helft van de speculaasjes over de bodem van de schaal, gevolgd door de helft van de room en de helft van de peertjes. Eindig met de helft van de schuimpjes.
Stap 4
Herhaal de stappen tot de schaal gevuld is en mooie laagjes heeft. Leg de halve peertjes bovenop als garnering. Zet tot gebruik in de koelkast.
