Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Stokbrood met paprikaspread, serranoham en venkelpickles
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Stokbrood met paprikaspread, serranoham en venkelpickles
Stap 1
Snijd de venkelknol in flinterdunne reepjes of schaaf deze met de mandoline. Breng de wijnazijn met de suiker aan de kook. Laat de suiker oplossen. Schenk de zoetzure marinade over de venkel en laat afkoelen.
Stap 2
Verhit de grillpan. Schep de plakjes aubergine om met de olijfolie, zout en peper. Gril de aubergine in 2 porties in 6-8 min. aan beide kanten bruin en gaar.
Stap 3
Snijd het stokbrood in de lengte open. Besmeer de onderste helft met de muhammara. Leg er de aubergine en serranoham op.
Stap 4
Laat de venkelpickles uitlekken en verdeel over het brood. Dek af met de bovenste helft van het stokbrood en druk licht aan. Bestrooi met de platte peterselie, kappertjes en peper naar smaak. Snijd het stokbrood in 4 stukken.