Sticky mushrooms
Ingrediënten
Bereidingswijze Sticky mushrooms
Stap 1
Snijd de paddenstoelen doormidden of als ze heel groot zijn in kwarten. Schud ze in een kom om met 2 eetlepels maizena. Verhit de olie in een grote koekenpan en roerbak hierin steeds een deel van de paddenstoelen rondom bruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 2
Veeg de olie met wat keukenpapier uit de pan en verwarm de sesamolie, knoflook en gember op een lage stand. Voeg als dit gaat bruisen de sojasaus, oestersaus, bruine suiker en rijstazijn toe. Roer nog ½ eetlepel maizena glad met 2 eetlepels water. Roer door de saus en laat 1 minuut zachtjes koken. Schep de gebakken paddenstoelen erdoorheen zodat ze allemaal bedekt zijn met een kleverig laagje.
Stap 3
Bestrooi naar wens met bosui, rode peper en sesamzaad. Lekker met pandanrijst.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier