Steak tartare met ansjoviscroutons en champignonmayonaise
Ingrediënten
Bereidingswijze Steak tartare met ansjoviscroutons en champignonmayonaise
Stap 1
Snij de champignons in kwarten. Hak de knoflook. Verhit op hoog vuur de helft van de zonnebloemolie met 1 tl olie van de ansjovis.
Stap 2
Voeg de champignons, sojasaus en de helft van de knoflook toe. Bak circa 5 minuten tot ze gaar zijn en laat buiten de pan afkoelen.
Stap 3
Haal wat keukenpapier door de pan en verhit de overige zonnebloemolie met de ansjovis.
Stap 4
Snijd de boterhammen in kleine blokjes en bak deze tot croutons in de olie.
Stap 5
Breng ondertussen een pannetje water aan de kook en doe de eieren erin. Laat 6 minuten koken en laat ze dan schrikken onder de ijskoude kraan. Laat de eieren verder afkoelen in het koude water en pel ze.
Stap 6
Blend de champignons samen met de mayonaise met de keukenmachine of staafmixer. Voeg eventueel een eetlepel water toe.
Stap 7
Snijd het vet van het vlees en snijd het vlees met een groot, scherp mes tot een fijne tartaar. Maak op smaak met peper, zout, Worcestersauce en de olijfolie.
Stap 8
Verdeel het vlees over de borden, eventueel met behulp van een kookring. Garneer met het ei, de croutons, mayonaise en peterselie.