Stamppot spinazie met kabeljauw
Ingrediënten
Bereidingswijze Stamppot spinazie met kabeljauw
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Doe ze in een pan, voeg een flinke laag water en wat zout toe en kook ze in 20 minuten gaar.
Stap 2
Kook intussen de erwten in enkele minuten gaar, giet af, houd warm. Hak de knoflook grof. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan. Draai het vuur omlaag, voeg de knoflook toe en laat de smaak van de knoflook 5 minuten in de olie trekken.
Stap 3
Snijd intussen de kabeljauw in blokjes en bestrooi met peper, zout en het kerriepoeder. Schep de knoflook uit de pan, draai het vuur wat omhoog en bak de blokjes kabeljauw voorzichtig omscheppend in 5 minuten net gaar, iets bruin.
Stap 4
Hak de spinazie en de rucola grof en snijd de rode peper fijn.
Stap 5
Giet de aardappels af, doe terug in de pan en laat zonder deksel 1 minuut uitdampen. Voeg de slagroom toe, zet op laag vuur en stamp tot puree. Schep de spinazie, rucola, erwten en rode peper erdoor en laat de bladgroenten in de warme puree slinken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de gebakken kabeljauw erbovenop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie515 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten52 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd5 g