Stamppot savooiekool met bier-runderstoof
Ingrediënten
Bereidingswijze Stamppot savooiekool met bier-runderstoof
Stap 1
Snijd de runderbraadlappen in blokjes, de lente-uitjes in ringetjes en de savooiekool in reepjes Snijd de wortel in stukjes en snipper de ui. Schil en snijd de aardappelen in stukken. Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Doe de bloem in een mengkom en roer er zout en peper doorheen. Voeg de blokjes rundvlees toe en wentel ze rondom in de bloem.
Stap 3
Verhit 2 eetlepels olie in een ovenvaste braadpan. Bak de blokjes vlees, in 2 porties, in 5 minuten per portie rondom bruin. Doe het vlees op een bord.
Stap 4
Verhit de overgebleven 2 eetlepels olie in de braadpan. Bak hierin de ui en wortel 5 minuten op zacht vuur. Schep het vlees erdoor, voeg de bouillon en het bier toe en breng aan de kook.
Stap 5
Zet de braadpan met deksel 2 uur in de oven. Bereid na 1½ uur de stamppot. Breng de aardappels in een laag koud, gezouten water aan de kook. Kook ze in 15-20 minuten gaar.
Stap 6
Bak intussen de savooiekool en lente-ui in een scheut olie in circa 4 minuten beetgaar. Giet de aardappels af, laat even uitdampen en doe terug in de pan.
Stap 7
Giet de melk erbij en breng aan de kook. Draai het vuur uit en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de savooiekool en lente-ui erdoor en breng op smaak met zout en peper. Breng de bier-runderstoof ook op smaak met zout en peper en serveer met de stamppot.
Aanvullende benodigdheden
- - pureerstamper
Voedingswaarden
- Energie895 kcal
- Eiwit60 g
- Koolhydraten62 g
- Vet42 gWaarvan verzadigd13 g