Stamppot andijvie met kaas en gebakken ui
Ingrediënten
Bereidingswijze Stamppot andijvie met kaas en gebakken ui
Stap 1
Schil en snijd de aardappelen in stukjes.
Stap 2
Kook de aardappelen in een pan met een flinke laag water in 25 minuten gaar.
Stap 3
Was intussen de hele krop andijvie en sla deze droog boven de gootsteen.
Stap 4
Snijd de krop vanaf de bovenkant naar de stronk toe in repen van 2.5 cm breed.
Stap 5
Laat de andijvie in een vergiet goed uitlekken of droog de repen in een slacentrifuge.
Stap 6
Pel de uien en snijd daarna in halve ringen.
Stap 7
Verwarm 3/5 eetlepels olijfolie in een hapjespan en schep de uiringen en de kerriepoeder erdoor.
Stap 8
Bak de uien in 6-8 minuten zachtjes goudbruin en gaar.
Stap 9
Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper fijn.
Stap 10
Roer er rest van de olijfolie en zoveel melk door dat het een smeuïge puree wordt.
Stap 11
Roer er 2/3 geraspte kaas door en voeg zout, versgemalen peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Stap 12
Voeg hand voor hand de andijvie toe en warm de stamppot al roerend door tot de andijvie begint te slinken.
Stap 13
Serveer de stamppot in diepe borden en schep de gebakken uien erop.
Stap 14
Strooi de rest van de kaas erover.
