Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Sriracha-zomersalade met feta en gembermuntdressing
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Sriracha-zomersalade met feta en gembermuntdressing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de broodjes in de lengte in vieren. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met 1 el olie.
Stap 2
Bak het brood in de voorverwarmde oven in 8 min. lichtbruin. Bestrijk intussen 4 borden met srirachamayonaise.
Stap 3
Halveer de avocado's, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes van 1 cm. Verdeel de veldsla met de avocado, sjalot en radijs over de srirachamayonaise.
Stap 4
Klop de wijnazijn met de gembersiroop en mosterd glad. Klop druppelsgewijs de resterende 3 el olijfolie erdoor. Voeg de munt toe en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Besprenkel de salade met de dressing en verkruimel de feta grof erboven. Serveer met het krokante brood.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
Voedingswaarden
- Energie449 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten27 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd7 g