Spruitjessoep met dukkah
Ingrediënten
Bereidingswijze Spruitjessoep met dukkah
Stap 1
Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Breng samen met de spruiten, 1 liter water en het bouillonblokje in een ruime pan aan de kook. Houd een paar buitenste blaadjes van de spruiten apart. Laat de soep met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.
Stap 2
Verhit ondertussen voor de dukkah een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 minuten. Schep uit de pan op een bord. Verhit de pan opnieuw zonder olie of boter en rooster het sesamzaad, komijnzaad, korianderzaad en venkelzaad 2 minuten.
Stap 3
Schep samen met de hazelnoten en een snuf zout in een vijzel en stamp het mengsel tot de noten grof gemalen zijn.
Stap 4
Neem de pan met soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde, romige soep. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over vier diepe borden en garneer met de yoghurt, dukkah en de blaadjes van de spruiten.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie384 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten23 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd4 g