Spruitjes-traybake
Ingrediënten
Bereidingswijze Spruitjes-traybake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de buitenste blaadjes en steelaanzet van de spruitjes en halveer ze.
Stap 2
Snijd de knoflook fijn en het ontbijtspek in reepjes.
Stap 3
Schep in een ruime ovenschaal de spruitjes, knoflook en spek om met de sojasaus en breng op smaak met versgemalen peper.
Stap 4
Rooster 15 minuten in de oven en schep regelmatig om.
Stap 5
Neem uit de oven, maak vier kuiltjes tussen de spruitjes en breek de eieren erboven.
Stap 6
Rooster nog 5 minuten in de oven of tot de spiegeleieren gaar zijn.
Stap 7
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 8
Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Stap 9
Snijd de koriander grof. Meng de rasp, het sap van de limoen en de helft van de koriander door de rijst.
Stap 10
Garneer de spruitjes-traybake met de chilipeper vlokken, sesamzaadjes en de rest van de koriander en serveer met de koriander-limoenrijst
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie483 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten69 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd4 g